maanantai 19. syyskuuta 2016

Miten turvata mielenterveyshankkeen jatko ja järjestää erityislasten opetus

Tänään alkoi hankepäivä yhdessä norjalaisen NORWAC-järjestön maavastaava Stein Gjendemin ja italialaisen Christian Codrai Foundationin johtaja Monica Musrin kanssa Beit Atfal Assumoud -järjestön päätoimistossa. Kysyimme johtaja Kassem Ainalta, mitä hänellä olisi mielessä meille esitettävää.

"Miten jatkaa mielenterveystyötä, miten rakentaa sille tulevaisuutta", oli välitön vastaus. Beit Atfal Assumoud on lasten mielentervestyön edelläkävijä ja kehittäjä Libanonissa.

Hirvittää, jos UM:ssä käsiteltävänä oleviin Psykologien Sosiaalisen Vastuun ja Arabikansojen ystävyysseuran hankkeiden jatkohakemuksiin tulee hylky.

19.9.2016
Psykologi Monica Musrin CCF-järjestöllä on PSV:n tavoin kuntoutuskummeja erityislasten koulutusta ja erityiskuntoutusta varten.












Stein Gjendem on taloustieteen ja poliittisen historian  miehiä. Hän huoltaa NORWAC:in maavastaavana seitsemää eri hanketta Libanonissa. NORVAC rahoittaa myös Beit Atfal Assumoudin mielenterveyshanketta.

Ranskalaisen Santé Sudin hankekoordinaattori Sarah Cheiab neuvottelemassa psykologi Liliane Younesin ja psykiatri Madeleine Badaro Tahan kanssa oman järjestönsä mahdollisuuksista avustaa erityislasten koulutuksen ja kuntoutumisen maksuissa.


Koordinaattorit, psykologi Liliane Younes ja psykiatri Madeleine Badaro Taha kertoivat, että eri lähteistä kootulla rahoituksella erityiskouluissa jo opiskelleille on suurin piirtein kaikille saatu järjestymään jatkopaikka kouluissaan.  Mutta mikä on uusien erityislasten kohtalo? Madeleine laski, että Beirutin perheneuvolan listalla on 19 erityislasta, joiden täytyisi päästä koulukseen ja kuntoutukseen. Seuraavaksi eniten on jonotuslistalla lapsia Beddawin perheneuvolassa.

Koordinaattorit kertoivat, että heillä on myös käynnissä neuvottelut koulujen kanssa hintatasosta. Ylettömiä monen tuhannen dollarin vuosimaksuja ei BAS maksa. Psykiatri Madeleine lähti palaveristamme yhteen kouluun, joka uhkaa voimassa olevan sopimuksen vastaisesti hintojen korottamisella. 

1 kommentti:

  1. Tärkeää tietoa! Mutta kaipaan lisää tietoa, eli mistä nämä löytyvät netissä? Monica Musrin CCF-järjestö, ranskalainen Santé Sudin hanke, nojalainen Norwac-hanke. Yritin googlaamalla ja Wikipedian kautta, ei onnistunut.
    Meidän oma järjestö PSV löytyy Wikipediasta "rampana": https://fi.wikipedia.org/wiki/Psykologien_Sosiaalinen_Vastuu.
    Tarvittais kokonaiskuva...
    Hienoa että paljon on saatu aikaan - antoisia jatkopäiviä sinulle Sirkku sinne Beirutiin!

    VastaaPoista