keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Hankkeen arviointia ja talousseurantaa

Päivän tärkein tapahtuma oli kehitysyhteistyöhankkeiden ulkoisen evaluoinnin tulosten ja jäljellä olevien tehtävien katselmus. Beirutin perheneuvolassa olivat kokouksessa läsnäm El-Bussin perheneuvolan johtaja Khawla Khalaf (vasemmalta), hankekoordinaattori Sirkku Kivistö, psykiatri Madeleine Badaro Taha, psykologi, mielenterveystyön koordinaattori Liliane Younes, hallintotieteiden tohtori Muna Khalidi. Oikealla evaluoija, terveystieteiden tohtori Aziza Khalidi. Evaluoijan tehtävänä on ollut seurata yhteisöpohjaisen mielenterveystyön mallin kehittymistä. Arvioinnin suosituksista keskusteltiin runsaasti.
Evaluation meeting with external evaluations.

Hankkeen  taloushallinnon vastuuhenkilö Diab Kassem, mielenterveystyön koordinaattori Liliane Younes ja Sirkku Kivistö. Kävimme läpi erityislapsihankkeen rahoitustilannetta tänä vuonna, jolloin UM:n avustusta ei ole. Neuvottelussa saimme työstetyksi raportointipohjan vuodenvaihteen talousraportille. Sovimme myös MSN (erityislapsi) -hankkeen siirtosumman käytön raportoinnista UM:lle ja lahjoittajille.
Pienimpien (3-vuotiaiden) ryhmäläisille laitetaan päiväkotiluokkaan nimet sekä arabiaksi että englanniksi. Lastentahanopettaja Fida Shehade valmistelutyössä. Hänen nursery-luokkansa on saanut uusien lasten joukossa on Muhammad-poika jolla on kummit Suomesta.
Arabiankielen tukiopetusryhmän työskentely oli kuuluvaa. Opettaja luki ensin lauseet ja tukiopetukseen osallistuvat sanelivat lauseet rytmikkäästi ja äänekkäästi perässä.

 Johtaja Jamile Shehadeh sanoi, että on kumma jos kokonaisuuteen nähden pientä pahojaan tekeviä ryhmä ei saada hallintaan.

Lauantaina sähköonnettomuudessa kuolleen Ali Issan kuvan olivat hänen ystävänsä laittaneet Shatilan keskusaukiolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti