torstai 15. syyskuuta 2016

Mitä kuuluu?

Päivä alkoi hotellin aamiaisella. Halauksia, halauksia! Olen ilmeisesti kuuluisa Malesiassakin, kun olen auttanut vähän sikäläistä kummitoimintaa Beit Atfal Assumoudin yhteyksissä. Maleesialaishalauksia tuli monta. Tervehdin Beit Atfal Assumoudin muitakin ulkomaisia ystäviä, jotka ovat tulleet Italiasta, Yhdysvalloista, Englannista, Keniasta. Kaikki tapasimme aamulla Palestiinan Libanonin edustustossa Libanonissa toimivien palestiinalaispuolueien edustajat, vaikka itse suurlähettiläs oli käynnillä Ammanissa. Palestiinalaispuolueet Libanonissa toivovat, että kansainvälinen yhteisö vaikuttaisi Libanonin hallintoon, että tämä isäntävaltio antaisi palestiinalaisille kansalaisoikeudet. He myös ottivat esille työn palestiinalaisten poliittisten vankien asemasta. Myös työ ulkonnollisten ääriryhmien toimien hallintaan saattamiseksi nostettiin tilaisuudessa tärkeäksi. Sen eteen maan pakolaisväestön puolueet työskentelevät.



Ei tullut tilaisuutta yhteisessä tapaamisessa kertoa, että PSV: ja AKYSin yhteisesti järjestämässä juhlaseminaarissa Beit Atfal Assumoudin 40-vuotistaipaleen kunniaksi Palestiinan suurlähettiläs Suomessa osallistui tilaisuuteen. Kerroin asiasta kuitenkin puoluiden yleissihteerille. Hän kertoi arvostavansa suomalaisten järjestöjen yhteistyötä Beit Atfal Assumoudin kanssa.

Soldiaarisuusväkeä Malesiasta, Britanniasta, Italiasta ja Keniasta Palestiinan lähetystön tilaisuudessa 15.9.2016

Beit Atfal Assumoudin johaja Kassem Aina toimi tulkkina, kun tulkiksi kutsuttu juuttui Beirutin liikenteeseen. 15.9.2016

Ellen Siegel, sairaanhoitaja, joka työskenteli Sabran ja Shatilan verilöylyn aikaan kansainvälisissä lääkinnällisissä joukoissa. Ellen Siegel tulee joka vuosi Washington DC:stä muistoviikon viettoon.


Kun Sabra & Shatila lähetystön ohjelma oli muuttunut eikä mentykään Mar Elias -leiriin, läksin sinne yksinäni. Sosiaalityöntekijä Hiam Daabasin kanssa käytiin läpi sen leirin kummilasten tilanne.

Sosiaalityöntekijä Hiam Daabas työpaikallaan. Hiam on järjestänyt, että jos keskuksen kummilapset tulet viikon päätapahtumaan Shatilassa 16.9., me tapaamme ja voimme ottaa kuvia kummeille.

Amnon Kapeliouk on otsikoinut kirjassaan tämän päivän vuonna 1982 Israel miehittää arabimaan pääkaupungin (Israel occupies and Arab capital, .s 16-23. Pohjois Israelin sotilaskomentaja Rafael Eitanille oli annettu tehtäväksi myös Libanon. "Koskaan ennen ei Israelin puolustusvoimat ole tehnyt niin ison luokan sotilasoperaatiota niin nopeasti", ylpeili Eitan myöhemmin. Lähetystössä tapaamani Palestiinan naisliiton edustaja Amneh Kamel Suleiman kertoi, että niiden päivien tapahtumat ovat hyvin muistissa.

1 kommentti:

  1. Hyvää vauhtia liikut paikasta toiseen - ja tuttujen kuvia väläyttelet - kiitos ja terveiset!

    VastaaPoista